top of page
logo inside out.jpg

In onze club wordt de tennisopleiding toevertrouwd aan de " Tennisschool Inside-Out* vzw" bestaande uit een team van gediplomeerde lesgevers onder leiding van

Steve Van Cleven, Instructeur B, vooropleiding Trainer B:

 

-klassement B-15/2 en actieve competitiespeler in hoogste herenreeks

-reeds 20 jaar ervaring als tennistrainer

-bijgeschoolde coach + trainer , conditietrainer en kinesitherapeut

Jaar na jaar ontvangt TCB het kwaliteitslabel van “Jeugdvriendelijke tennisclub”.

 

Dit houdt in dat de Tennisschool en de Tennisclub voldoen aan de criteria voor opleiding, begeleiding van de jeugd en bijscholing van de trainers !

 

In de Tennisclub kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar tennisles (multimove-concept) volgen volgens het TV-opleidingsconcept met 5 vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier; hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen. En dat kan alleen met een team van gemotiveerde en gediplomeerde lesgevers die zorgen voor professionele begeleiding, goed voorbereide en degelijke lessen en... fun!

FUN en FAIR-PLAY is van essentieel belang bij ons!

 

Daarom spreken we ook over de FUNcamps, tennis-omnisport stages tijdens de schoolvakanties (vanaf 4 jaar) en delen we ook steeds een FAIR-PLAY trofee uit voor de flinkste! Op de Kidstennis website van Tennis Vlaanderen vind je uitgebreide informatie voor kids, ouders en trainers.

 

Uiteraard gaat onze aandacht niet enkel naar de jeugd, maar ook volwassenen van alle leeftijden en alle niveaus kunnen bij ons terecht om te leren tennissen of om hun vaardigheden te verbeteren.

 

Zie ook ons Start to Tennis promotieconcept voor complete beginners!

 

Naast de lessen, trainingen en stages van de tennisschool organiseert de club en/of de tennisschool regelmatig nevenactiviteiten om de vriendschapsband tussen de leden aan te halen. Zo is er bij voorbeeld begeleid spelen, aperitieftennis vriendschappelijke ontmoetingen, tennis en etentje, sinterklaasfeest, paaseierenraap, greentennistornooi, dubbeltornooi, jeugdtornooi, enz.

 

*Inside-Out= forehand die ontkruist gespeeld wordt vanuit de backhand hoek (contra cross)! Veel gebruikte slag in het moderne tennis.

Logo Jeugdvriendelijke Tennisclub 2019 m
bottom of page