Interclub

Wat is interclub?

Voor degenen die niet met het fenomeen interclub bekend zijn, geven we graag een kort woordje van uitleg.

Aan deze competitie kunnen zowel heren- als damesteams deelnemen in verschillende leeftijdsklassen in diverse puntenreeksen.

Net als in voorgaande jaren hebben we in 2021 ook weer teams die strijden om het kampioenschap van West-Vlaanderen of uiteindelijk zelfs om het Belgisch kampioenschap.

 

De poulewedstrijden in de voorronde vinden doorgaans plaats in de maanden april en mei. Gezien de geografische ligging van onze club, spelen we in de regio West-Vlaanderen. Aansluitend wordt in mei/juni de volgende ronde (direct afvalsysteem) gespeeld. De winnaar daarvan mag zich kampioen van West-Vlaanderen noemen. Alle regiowinnaars strijden daarna in de eindronde in augustus/september vervolgens om het kampioenschap van België.

 

Kapiteins, spelers en banen

 

Sommige leden spelen al jarenlang Interclub, voor sommigen onder ons is dit seizoen de eerste keer. Om de voorbereidingen en de wedstrijden zowel thuis als op verplaatsing soepel te laten verlopen, heeft ieder team een kapitein. Die is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken binnen de ploeg en tevens het aanspreekpunt voor de teamleden en het bestuur.

 

Alle kapiteinen dienen Interclubaangelegenheden af te stemmen met de Interclubverantwoordelijke volwassenen;

Lynn Breugelmans direct bereikbaar via: lynnbreugelmans@hotmail.com

 

Een beknopte leidraad en tips voor kapitein en spelers staan vermeld in het interclubreglement.

 

Voor alle interclub-ontmoetingen worden op voorhand terreinen gereserveerd. Als bestuur trachten we voldoende rekening te houden met onze recreatieve spelers. Evengoed vragen we onze recreatieve spelers om op hun beurt rekening te houden met onze competitiespelers. Controleer op woensdag (jeugd) en op zaterdag en zondag altijd of er een terrein beschikbaar is via het reserveringssysteem om teleurstelling te voorkomen.

 

Natuurlijk zijn supporters van harte welkom. Hieronder staat vermeld welke teams op welke dag aanvangen

met hun wedstrijden.

 

We wensen alle teams een leuk, succesvol en vooral sportief seizoen toe!

 

Interclub 2021

We duimen dat de interclubcompetitie dit jaar wél kan doorgaan.

Omdat we dit jaar geen interclub - inschrijvingsdag kunnen organiseren, vragen we aan de ploegkapitein om per mail in te schrijven.

Gelieve volgende zaken te mailen naar lynnbreugelmans@hotmail.com voor 5 februari 2021:

-          Afdeling waarin je wenst in te schrijven. Je kan alle afdelingen bekijken op volgende site:

           https://www.tennisvlaanderen.be/gewestelijke-interclub

-          Minimum en maximum aantal punten waarin je wenst te spelen

-          Speeldag

-          Naam ploegkapitein

-          De namen van de vaste spelers. Deze lijst wordt later aangevuld met alle clubleden die lidgeld betaald hebben.

Belangrijk: schrijf je een vaste speler in die nadien geen zomerlid blijkt te worden, zal die persoon €20 dienen te betalen, dus spreek goed af met de personen die je doorgeeft!

 

Voor 13 februari 2021 krijg je een bevestigingsmail van je inschrijving.

De interclub zal starten vanaf dinsdag 20 april 2021. De kalender zal bekend gemaakt worden op de website van Tennis Vlaanderen vanaf half maart.

 

 

Deelnemende ploegen 2021

Onderstaand treft u zodra de inschrijvingen zijn afgerond, een overzicht van de deelnemende ploegen aan de interclub editie 2021. Wanneer de interclubploegen op punt staan, kunt u hier het aangepaste overzicht met kapitein terugvinden. 

Verdere informatie over de poules kunt u op de site van Tennis Vlaanderen vinden.